Om mensen met een beperking op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met al het sportaanbod dat onze regio rijk is, wordt in de maanden april en mei van dit jaar het sportstimuleringsproject  ‘Kies je Unieke Sport’ georganiseerd. In totaal hebben 50 Achterhoekse sportaanbieders zich aangemeld. Zij organiseren een cursus van drie trainingen om de doelgroep kennis te laten maken met de diverse sporten. Het uiteindelijke doel is om deelname aan het sporten te stimuleren.

Alexander Tempels, coördinator van het platform Uniek Sporten Achterhoek: “In de Achterhoek kennen we veel mensen met een beperking en gelukkig veel sportaanbieders die hen goede sportmogelijkheden bieden. Daar ben ik trots op! Samen brengen we de Achterhoek in Beweging. De sportaanbieders staan te popelen om aan de slag te gaan. Welke sportaanbieders dit zijn en wat zij bieden is vanaf 1 maart samengevat op de site www.kiesjeuniekesport.nl

De aankomende periode worden scholen en zorginstellingen benaderd om de doelgroep enthousiast te maken om deel te nemen aan dit unieke project. Via een speciaal boekje ‘Kies je unieke sport’ kunnen de deelnemers rustig het aanbod bekijken en zich aanmelden. Aanmelden kan tussen 1 en 20 maart via de site: www.kiesjeuniekesport.nl.

Met sport zorgen we er voor dat iedereen er bij hoort en mee kan doen in onze samenleving; welke leeftijd, achtergrond, kwaliteit of beperking je ook hebt. Sporten is belangrijk!