De Achterhoek is op 8, 9 en 10 juni 2018 de trotse gastheer van een bijzondere sportieve happening: Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018. Hier zijn alle sporters met een verstandelijke beperking welkom, ongeacht niveau of eerdere prestaties. Ruim 2.000 deelnemers doen mee aan 21 verschillende takken van sport. Daarbij krijgen ze steun van heel veel vrijwilligers en coaches.

Bezoek van onze ‘buren’
Vrijdag 8 en zaterdag 9 juni komt een Duitse delegatie van de Europäische Akademie des Sports e. V. en Lebenshilfe Bocholt-Rhede-Isselburg e.v. een kijkje nemen bij de Special Olympics in onze Achterhoek. Voor hen is het waardevol te zien en ervaren wat een dergelijk evenement betekent voor deze unieke doelgroep. Voorafgaand aan de opening krijgen de gasten uitleg over de achtergrond van dit evenement; wie organiseert het evenement, waarom wordt het georganiseerd en wat zijn  de effecten ervan? Ook is er veel aandacht voor het vervolg; want ook na de Special Olympics Nationale Spelen is het belangrijk dat mensen met een beperking kunnen blijven sporten in onze Achterhoek.

Zaterdag 9 juni bezoeken de Duitse gasten samen met een aantal vertegenwoordigers van het Graafschap College, De Gelderse Sport Federatie en Achterhoek in Beweging,  sportaccommodaties om te kijken naar atletiek, voetbal en paardensport. Natuurlijk worden alle deelnemers daar volop aangemoedigd. Ook wordt een bezoek gebracht aan het Olympisch dorp bij Marveld Recreatie.

Dit bezoek wordt (als onderdeel van het project “special olympics-grensoverschrijdend”) in het kader van het subsidieprogramma Interreg, met middelen uit het Europese Fonds voor regionale ontwikkeling (EFRE) en door de Europese Unie financieel ondersteund.