Sporten en bewegen is leuk en gezond. Iedereen die dat wil, zou moeten kunnen sporten. Dichtbij huis. Ongeacht leeftijd, achtergrond, kwaliteiten of beperkingen. Om mensen met een beperking kennis te laten maken met allerlei sporten in de Achterhoek, worden de komende tijd – in aanloop naar de Special Olympics Nationale Spelen op 8, 9 en 10 juni – in verschillende gemeenten sportinstuiven georganiseerd.

Sportinstuif Winterswijk
Vrijdag 20 april was de 5e sportinstuif op Sportpark Jaspers tijdens ‘Heel Winterswijk beweegt Oranje’.  Er waren maar liefst 30 deelnemers. Cliënten van Zozijn (Helmhorst) en Estinea (Lange Brug) waren goed vertegenwoordigd. De plaatselijke verenigingen zorgden samen met BrichbouW Sportondersteuning voor een afwisselend programma.

Dankzij Stichting Paardrijden Gehandicapten Oost-Achterhoek konden de deelnemers zelf paardrijden. AV Archeus atletiek maakte vortex werpen en hordelopen mogelijk.  Skopein Wivoc leerde de deelnemers de eerste kneepjes van het volleybal. BrichbouW zorgde voor health checks en er was ruimte voor het Buiten fit programma.

Het was een warme, maar zeer geslaagde dag!

Kijk hier voor een overzicht van alle sportinstuiven.