Biertjes, ballen gehakt, patatjes, snoep, energydranken… het prijkt vol overvloed op de prijslijst van menig sportkantine. Voor de sporters die liever een appel, broodje gezond of salade kiezen, zijn er soms maar weinig alternatieven. Samen met Team:Fit, strijden wij van Achterhoek in Beweging binnen het thema Gezonde Jeugd daarom voor gezonde sportkantines in de Achterhoek.

Op 18 juni bezochten 13 Achterhoekse sportverenigingen de kick-off van onze gezamenlijke campagne. Team:Fit stelde de aanwezigen allereerst gerust: de ballen gehakt, energydranken en het snoep mogen gerust in de schappen blijven liggen. Het is echter de kunst om het aanbod uit te breiden met gezonde alternatieven. Variatie was deze avond dan ook het sleutelwoord. En een andere geruststellende tip: begin klein, want elke verandering is er één!

De Winterswijkse Atletiekvereniging Archeus, die recent door Team:Fit werd beloond met een zilveren button voor haar gevarieerde kantineaanbod, deelde haar successen met de aanwezige voorzitters en kantinebeheerders. Natuurlijk, het kost wat tijd, maar de enthousiaste reacties van de sporters en zelfs een groeiende omzet van de kantine bewijzen dat die investering gewaardeerd wordt. Ook de aanwezige deelnemers die met de introductie van bananen, caloriearme frisdranken en broodjes gezond al wat voorzichtige stappen naar een gezonde kantine hebben gezet, beamen dit.

Geïnspireerd door de informatie van Team:Fit en de successen van Archeus, wordt gezamenlijk besloten om de kantines met hulp van Team:Fit gezonder te maken. In november volgt een tweede inspiratiesessie door Achterhoek in Beweging thema Gezonde Jeugd en Team:Fit, waarbij de deelnemers van nu de volgende groep verenigingen zal inspireren met hun successen. Zo maken we de Achterhoek samen elke dag een stukje gezonder!

Meer weten over Gezonde sportkantines? Bekijk de website van Team:Fit!