Woensdag 30 mei organiseren het Nationaal Ouderenfonds, Menzis, Betaald Voetbal De Graafschap en Achterhoek in Beweging een OldStars Walking Footballl-meeting op Stadion De Vijverberg in Doetinchem. Teams 60-plussers uit de Achterhoek, van De Graafschap & van ex-Oranje Internationals ontmoeten elkaar deze dag voor een mooi potje voetbal. Iedereen is uitgenodigd om de spelers aan te moedigen.

Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren. Bewegen, meedoen en ontmoeten, dat zijn de basisprincipes van het Walking Football. Een voetbalvorm voor 60-plussers die nog lekker actief bezig willen zijn.

Een sportieve ontmoeting
De deelnemende teams komen uit de regio. Daarnaast speelt een team oud-Graafschappers mee én ook oud-Internationals als Sjaak Swart (ex-Ajax), Kees Kist (ex-AZ) en Dick Schoenaker (ex-De Graafschap en Ajax) komen een balletje trappen. Iedereen die de spelers aan wil komen moedigen, is 30 mei vanaf 17.30 uur van harte welkom op Stadion De Vijverberg (toegang is gratis). Het toernooi duurt tot 19.00 uur.

Achterhoekse Voetbalnacht
Na deze Walking Football-meeting wordt op Stadion De Vijverberg de Achterhoekse Voetbalnacht gehouden; een initiatief om het amateurvoetbal in de regio nog meer onder de aandacht te brengen. De avond is vrij toegankelijk en begint om 20.00 uur. In een sportcafé onder leiding van Domien Esselink (De Gelderlander) verhalen een handvol ex-internationals in stadion De Vijverberg hun nooit eerder vertelde verhalen uit de kleedkamers van het profvoetbal. Ook worden awards uitgereikt voor Beste talent, Beste voorzitter, Beste clubs, Beste scheidsrechter en Beste vrijwilliger uitgereikt.